Ecologiştii trag un semnal de alarmă : dacă nu reducem poluarea aerului, riscăm sancţiuni de la Bruxelles. Comisia Europeană a avertizat recent opt ţări, între care România, Franţa, Austria şi Belgia, din cauza eşecului repetat în a îmbunătăţi calitatea aerului. În Bucureşti, nivelul particulelor de praf din aer depăşeşte cu 40% limita maximă admisă în Europa. Preşedintele Eco-Civica, Niculae Rădulescu-Dobrogea spune la RFI că există unele soluţii.
Ecologiştii trag un semnal de alarmă : dacă nu reducem poluarea aerului, riscăm sancţiuni de la Bruxelles. Comisia Europeană a avertizat recent opt ţări, între care România, Franţa, Austria şi Belgia, din cauza eşecului repetat în a îmbunătăţi calitatea aerului.
În Bucureşti, nivelul particulelor de praf din aer depăşeşte cu 40% limita maximă admisă în Europa.
Preşedintele Eco-Civica, Niculae Rădulescu-Dobrogea (audio) spune la emisiunea "Planeta Verde", de la RFI că există unele soluţii.
"Dacă am planta pe aliniamentele stradale de pe care au fost defrişaţi în mod iraţional arbori, aceasta ar însemna un aport extraordinar în reţinerea prafului şi diminuarea noxelor. S-ar mai putea face în aşa fel încât să asfaltăm până la urmă tot Bucureştiul, pentru că peste 20% din străzile Capitalei sunt uliţe, de fapt. Am mai putea face în aşa fel încât să avem grijă ca la ieşirea din şantiere, camioanele să fie curăţate pe pneurile lor şi să nu care noroiul care devine până la urmă praf", explică Niculae Rădulescu Dobrogea.
Comisarul european pentru Mediu, Stavros Dimas a declarat recent : "Poluarea cu particule în suspensie prezintă grave consecinţe pentru sănătatea umană şi sunt necesare standarde stricte. Aceste standarde trebuie aplicate, pentru a-i proteja pe cetăţenii de pe tot cuprinsul Ununii Europene şi prin urmare le solicit acestor opt state membre să remedieze aceste abateri şi să amelioreze