Brokerii sunt de parere ca Bursa de la Bucuresti nu va iesi din palierul strans de cotatii in care s-a stabilizat nici in urmatoarele doua saptamani, investitorii asteptand in continuare dispersarea incertitudinilor de pe scena politica, care vor veni cel mai probabil la finalul si celui de-al doilea tur de scurtin al alegerilor prezidentiale.
"Nu cred ca finalul primului tur de scrutin o sa influenteze foarte mult piata locala. Ma astept in urmatoarele doua saptamani la aceeasi volatilitate si lichiditate scazuta, cu atat mai mult cu cat si pietele internationale inregistreaza evolutii indecise. Incertitudinile politice au fost intr-adevar motivul evolutiilor modeste pe piata locala din ultima vreme, iar acestea cred ca vor disparea abia la finalul celui de-al doilea tur de scrutin", a declarat Mihai Muresian, trader in cadrul societatii de intermediere Intercapital.
Volatilitatea pe piata locala s-a pastrat redusa, cea mai mare variatie inregistrata pe Bursa vineri fiind de plus 1%, pe societatile financiare, grupate sub indicele BET-FI, care a atins nivelul de 22.800 de puncte. Cele mai lichide zece companii, redate de evolutia indicelui BET, au urcat cu 0,3% peste referinta, in timp ce in sectorul energetic, indicele de profil BET-NG a inregistrat un avans de putin peste 0,6% fata de referinta. Lichiditatea pietei s-a ridicat la 3,1 mil. euro, pe un volum de tranzactionare de aproape 30 de milioane de titluri.
La categoria societatilor financiare, titlurile SIF Moldova (SIF2) au inregistrat cel mai mare avans, de 1,9% fata de referinta, urmate in top de cresterile SIF Transilvania (SIF3), de 1,5%, SIF Oltenia (SIF5), de 0,8% si SIF Muntenia (SIF4), de 0,7% fata de referinta. Cea mai slaba evolutie au consemnat-o titlurile SIF Banat-Crisana (SIF1), care au inchis in stationare, la pretul de 1,08 lei/actiune.
In sectorul bancar, titlurile B