Cifrele exit-poll-urilor afişate pe ecranele televizoarelor în sediul PNL le-au produs vizibilă dezamăgire liberalilor, care prinseseră speranţe serioase în a doua parte a zilei de vot, când începuseră să primească "pe surse" informaţii de la institutele de sondaj cum că diferenţa dintre Mircea Geoană şi Crin Antonescu devine tot mai mică.
Însuşi candidatul liberal, Crin Antonescu, a intrat în faza de negare, acuzând institutele şi "mogulii" televiziunilor că falsifică voinţa electoratului şi că are în continuare şanse să intre în turul al doilea. Pentru a-i susţine discursul, liderii liberali s-au adunat în spatele candidatului. Lângă Antonescu, de o parte se aflau Adina Vălean şi Norica Nicolai, iar de cealaltă parte, Ludovic Orban. Şeful de campanie, Romeo Stavarache, n-a avut loc decât pe rândul al doilea, iar fostul premier Tăriceanu, de data asta fără papion, n-a reuşit să avanseze decât până în rândul al treilea, de unde abia se zărea din cauza lui Cristian Buşoi.
Discursurile interminabile ale lui Traian Băsescu şi Mircea Geoană l-au scos din sărite pe Crin Antonescu, determinându-l să părăsească intempestiv pupitrul de la care trebuia să vorbească. Dar lehamitea faţă de discursul candidatului PD-L, care momea acum electoratul liberal cu o nouă alianţă de dreapta, nu l-a împiedicat pe Crin Antonescu să-i preia acuzele la adresa mogulilor media, care ar fi pus la cale "o manipulare uriaşă".
Antonescu a spus că de la ora 19:00, când s-au oprit interviurile de pe teren ale operatorilor de sondaje, şi până la ora 21:00 un milion de români încă mai aşteptau să voteze şi puteau schimba rezultatul estimat. În plus, Antonescu a declarat că la ora 17:00 toate cele trei case de sondaje îl dădeau la egalitate cu Mircea Geoană, iar în două ore diferenţa dintre ei a fost "umflată" la zece procente.
"Îi rog pe r