Nouă din zece bucureşteni care se încumetă să-şi cumpere o casă în această perioadă aleg locuinţe care nu depăşesc 100.000 de euro, reiese din datele analizate de portalul imobiliar Imopedia.ro. Procentul celor care se orientează spre astfel de locuinţe este în creştere faţă de începutul acestui an. Concret, dacă în primăvara trecută 85% dintre cumpărători alegeau apartamemente care nu depăşeau 100.000 de euro, acum procentul proprietarilor care cumpără astfel de l
Nouă din zece bucureşteni care se încumetă să-şi cumpere o casă în această perioadă aleg locuinţe care nu depăşesc 100.000 de euro, reiese din datele analizate de portalul imobiliar Imopedia.ro.
Procentul celor care se orientează spre astfel de locuinţe este în creştere faţă de începutul acestui an. Concret, dacă în primăvara trecută 85% dintre cumpărători alegeau apartamemente care nu depăşeau 100.000 de euro, acum procentul proprietarilor care cumpără astfel de locuinţe este de 91%, informaţiilor culese din partea vizitatorilor târgurilor de profil din acest an, precum şi a informaţiilor acumulate în cadrul portalului imobiliar.
Această tendinţă a fost dictată şi de programul Prima Casă, care a determinat o creştere importantă a cererii pe segmetul apartamentelor care se încadrează în plafonul stabilit de stat.
“Scăderea preţurilor a dus la o cerere mai mare chiar şi în pragul psihologic de 60.000 de euro, unde avem o dublare a solicitărilor. Dacă în primăvară 5% dintre cumpărători alegeau apartamente sub această valoare, astăzi procentul este dublu. E drept că şi preţurile apartamentelor au scăzut, însă cea mai mare influenţa a avut-o programul Prima Casă, este de părere Răzvan Muntean, General Manager Imopedia.ro.
2% dintre români îşi iau apartamente de peste 150.000 de euro
La polul opus, în cazul apartamentelor scumpe, ce depăşesc 150.000 de euro procentul celor c