Pe vremea "putredului regim burghezo-mosieresc", doamnele si domnii din lumea buna, care era, pe atunci, complet diferita de cea poreclita astfel azi, se bateau cu flori la sosea. Daca nu ma insala memoria, exista chiar o pagina sarcastica a unui mare scriitor din acele vremuri, intitulata "Batai cu flori la sosea". Bataia cu flori nu se desfasura ca aceea, mai democratica, americana, cu frisca, nu. Florile se aruncau dintr-o trasura in alta, atunci cand ele treceau una prin dreptul celeilalte si, fireste, exista vreun interes si de o parte, si de alta.
Vremea aceea a trecut de mult, acum lumea buna e formata din parveniti si imbogatiti de si postrevolutie, oameni de moralitate indoielnica, asemenea celor care castigau din vanzarea de furnituri pentru armata in vremea primului razboi mondial, despre care da seama tot literatura. Acum florile nu se mai arunca dintr-o trasura in alta, ci dintr-un partid in altul: un trandafir, trei trandafiri. si, chiar daca trandafirul s-a facut de dreapta, semnul nu se uita. Culmea e ca si sageata liberala a devenit floare prin candidatura dlui Crin Antonescu.
Batalia nu a fost, se pare, nici pe departe atat de tandra precum acelea de altadata. S-a remarcat discriminarea majoritatii candidatilor "mici" la dezbaterea de zilele trecute. E drept, nu cred ca aveam ce mare lucru sa auzim de la domnii care, intre timp, au luat 0,1 sau 0,2 la suta din voturi, dar, intrucat fusesera acceptati, cu semnaturile lor cu tot, la candidatura de catre biroul electoral central, nu trebuia sa se calce in felul asta pe BEC. Dar, dupa cum se vede, democratia "e simpatica, are si ea partile ei", ca sa parafrazez iarasi o expresie celebra dintr-o carte tot celebra, rostita de un personaj si el celebru despre Montaigne.
In ziua alegerilor a fost vreme frumoasa, dar multe lucruri mi-au ramas de neinteles. De pilda, pentru ce ar fi