În vârstă de doar 24 de ani, Alexandru Zeriu a reuşit să se impună în cadrul Serviciului de Poliţie Rutieră Hunedoara, pe un loc de muncă unde stăpânirea de sine şi tăria de caracter sunt foarte importante.
Profil:
Născut: 18 decembrie 1985, Brad
Familie: Necăsătorit
Studii: Masterand la Academia de Poliţie din Bucureşti
Experienţă: De doi ani lucrează în cadrul Serviciului de Poliţie Rutieră Hunedoara
Alexandru Zeriu lucrează de aproximativ doi ani la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Hunedoara, în cadrul Serviciului Rutier. În acest timp, una dintre sarcinile principale care i-au fost trasate, pe lângă atribuţiile obişnuite de serviciu, sunt acţiunile de depistare şi sancţionare a aşa-numiţilor „piraţi” ai şoselelor. De la începutul anului, procesele verbale întocmite de poliţist pe numele hunedorenilor care fac transport ilegal de călători au însemnat sute de mii de lei de plătit pentru „piraţi”. O singură astfel de amendă valorează 25.000 de lei.
Recunoscut de „piraţi”
Acţiunile coordonate de Alexandru Zeriu i-au făcut pe transportatorii fără autorizaţie să se teamă de el. „În general, când sunt opriţi pentru a fi verificaţi, şoferii care fac piraterie acceptă amenda fără prea multe comentarii. Adică nu mai încearcă să se opună sau să negocieze, nu mai caută să fugă de răspundere, nu mai vociferează”, spune Alexandru Zeriu, poliţistul care a reuşit să se impună în faţa celor mai cârcotaşi conducători de maşini de pe traseele din judeţ.
Meserie cu peripeţii
Dar nu numai „piraţii” şoselelor încearcă să îi îngreuneze munca la Serviciul Rutier. „Deseori, în acţiunile din trafic întâlnim şoferi nesimţiţi, care se străduiesc din răsputeri să ne provoace. Oameni care ne vorbesc de sus şi care nicodată nu consideră că au încălcat legea, chiar dacă le demonstrăm că au greşit. Totuşi, întotdeauna le vorb