Cel puţin asta reiese din statisticile oficiale ale ministerului muncii. Explicaţia : într-un studiu publicat zilele aceste Agenţia pentru Asigurarea Calităţii în Invăţîmântul Superior ARACIS avertizează că există mari discrepanţe între ceea ce se învaţă pe băncile facultăţilor şi ceea ce se cere pe piaţa muncii. În opinia Asociaţiei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România, lipsa de practică e într-adevăr o cauză a şomajului ridicat în rândul tinerilor, spune reprezentanta asociaţiei Cristina Fiţ (audio).
Cel puţin asta reiese din statisticile oficiale ale ministerului muncii.
Explicaţia : într-un studiu publicat zilele aceste Agenţia pentru Asigurarea Calităţii în Invăţîmântul Superior ARACIS avertizează că există mari discrepanţe între ceea ce se învaţă pe băncile facultăţilor şi ceea ce se cere pe piaţa muncii.
În opinia Asociaţiei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România, lipsa de practică e într-adevăr o cauză a şomajului ridicat în rândul tinerilor, spune reprezentanta asociaţiei Cristina Fiţ (audio).
Să mai spunem că din studiul ARACIS reiese că şase din zece absolvenţi de studii superioare consideră că nu au învăţat la facultate lucrurile necesare pentru a se decurca la locul de muncă şi cinci din zece se plâng de lipsa de practică. Cristina Fiţ, reprezentanta Asociaţiei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România
Cel puţin asta reiese din statisticile oficiale ale ministerului muncii. Explicaţia : într-un studiu publicat zilele aceste Agenţia pentru Asigurarea Calităţii în Invăţîmântul Superior ARACIS avertizează că există mari discrepanţe între ceea ce se învaţă pe băncile facultăţilor şi ceea ce se cere pe piaţa muncii. În opinia Asociaţiei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România, lipsa de practică e într-adevăr o cauză a şomajului ridicat în rândul tinerilor, spune reprezentanta asociaţi