» Un raport intocmit de Ministerul Culturii si Cultelor scoate la iveala nereguli financiare majore la Opera Romana, in perioada 2006-2009.
» Daunele se ridica la aproape 10 milioane de euro, iar acuzatiile aduse actualei conduceri variaza de la abuz in serviciu si delapidare la fals si uz de fals.
» In acest timp, conducerea Operei Romane refuza sa puna in aplicare o decizie judecatoreasca definitiva pentru repunerea in drepturi a fostului director, Dorel Popescu.
Controlul corpului de control al Ministerului Culturii a descoperit o multime de nereguli legate de modul in care managementul Operei Romane a cheltuit banul public. Prejudiciul produs bugetului Operei Romane este de aproape 10 milioane euro. Neregulile sunt semnalate pe intreaga perioada a mandatului lui Catalin A. Ionescu, care a fost numit in fruntea Operei in decembrie 2005. Raportul ministerului vorbeste despre contracte prin achizitionare directa pentru sume ce depasesc pragul valoric de aplicare a acestei proceduri pentru fiecare achizitie de produse, executarea de servicii fara contracte, lipsa de acte contabile. In raport sunt prezentate foarte multe cazuri privind neregulile de la Opera Romana.
Astfel, in 2007, Opera a incheiat un contract prin atribuire directa, deci fara licitatie, in valoare de peste 100.000 de euro pentru achizitionarea de materiale necesare scenei. Or, legea spune ca orice achizitie de servicii sau lucrari, cu bani publici, cu o astfel de valoare, se face prin organizare de licitatie. Inspectorii de la corpul de control constata ca acest contract incheiat de Opera Romana incalca mai multe articole din OUG 34/2006 privind achizitiile publice. Acestia au stabilit ca nu numai ca nu s-a organizat licitatie publica, dar contractul incheiat a fost divizat in mai multe contracte de valoare mai mica, "cu scopul de a evita aplicarea