Şeful Poliţiei Rutiere Mangalia, subcomisar Gabriela Iacob, cea care a coordonat până nu de mult Compartimentul Cercetări Penale din cadrul Poliţiei Mangalia, spune că, pentru ea, nu este dificil să conducă un birou plin de bărbaţi.
O femeie, şefă peste poliţiştii de la Rutieră. Neobişnuit şi, mai ales, dificil să te înţelegi cu agenţii bărbaţi. S-au uitat urât la dumneavoastră sau v-au primit cu flori?
Biroul Poliţiei Rutiere Mangalia are în componenţă cinci agenţi şi un ofiţer de cercetare penală, plus un şef: eu. Nu e greu de lucrat într-un colectiv preponderent masculin, mai ales că, întotdeauna, la Poliţia Mangalia, am avut mult mai mulţi colegi bărbaţi decât colege. Colectivul nostru este la început, abia ne „închegăm". Eu zic că au fost foarte bucuroşi, ne ştiam de ani de zile şi le-a convenit mai mult că am venit eu la conducere, decât un ofiţer „din afară". Oricum, toţi sunt bărbaţi însuraţi, deci au deja „şefe" acasă, în persoana soţiilor.
Care a fost prima măsură luată de nou-înfiinţatul Birou Rutier Mangalia?
Deja am luat o serie de măsuri pentru a fluidiza traficul deosebit de greoi din Mangalia. Una dintre acestea este introducerea turelor de noapte, începând cu luna decembrie, pentru a evita ceea ce începe să se transforme într-un fenomen: „liniuţele". După ora 23.00, când sunt mult mai puţine autoturisme în trafic şi, mai ales că localnicii teribilişti sunt obişnuiţi să nu existe poliţie rutieră la ora aceea, se fac „liniuţe" pe Şoseaua Constanţei, dar şi în Portul Turistic. Mai dorim şi fluidizarea celei mai circulate artere, strada Portului, pentru a nu mai avea parte de blocaje în momentul în care ies angajaţii DMHI de la muncă.
Există şi un plan pe o perioadă mai îndelungată pentru fluidizarea traficului în Mangalia, mai ales că oraşul stă sub asediu în lunile de sezon?
Deocamdată, aşteptăm şi noi normalizarea s