Imediat după aflarea rezultatelor la alegerile prezidenţiale, reprezentanţii PNL Brăila declarau fericiţi că numărul oamenilor care s-au îndreptat către partidul lor a crescut şi că, din punctul lor de vedere, viitorul este luminos. Cred că ar trebui să-şi mai tempereze entuziasmul, pentru că mulţi probabil, ca şi mine, duminică nu au votat PNL-ul, ci pe Crin Antonescu.
Da, eu l-am votat pe Crin. Şi nu pentru că e frumos şi are ochi albaştri, aşa cum spuneau, mai în glumă mai în serios, liberalii brăileni înaintea alegerilor, ci pur şi simplu pentru că îmi pare un pic diferit faţă de toată gloata de politicieni din jurul lui.
Faptul că am pus ştampila pe Crin de data aceasta însă, nu înseamnă că la următoarele alegeri, cele parlamentare, dacă PNL-ul de la Brăila nu va veni cu o listă de candidaţi care să îmi spună ceva, mă va obliga cumva să îmi păstrez aceeaşi opţiune. Ei bine, nu. Şi dacă liberalii nu încep de pe acum primenirea celor din linia întâi, tare mi-e teamă că PNL-ul ar putea avea o surpriză de proporţii şi să piardă răsunător din acest scor cu care se mândreşte acum.
Iar logica e simplă: un partid trebuie să aibă oameni a căror valoare să poată fi cu greu contestată, oameni noi pe care să-i promoveze în funcţii, să-i scoată în faţă, iar din cele petrecute în ultimii ani am constatat că PNL-ul nu dă pe dianafară de asemenea membri. De exemplu, atunci când a fost vorba să propună pe cineva pentru funcţia de inspector general au ales un apolitic. O alegere bună de altfel, profesorul Iulian Danielescu, dar fără carnet de partid. Deci, unde sunt oamenii competenţi din PNL? Nu generalizez, or fi având ei liberalii şi oameni de apreciat, însă ei cu greu ies în faţă, iar eu una, cetăţean oarecare, nu-i prea văd. Nu ştiu dacă nu au loc sau nu-şi doresc să se "afirme", dar ultima variantă este puţin probabilă din moment ce s-au înscris totuşi