Deşi reprezintă formaţiuni politice cu doctrine total diferite, mariajul neoficial dintre PSD şi PNL se va legaliza pe bază de „contract prenupţial"
Pupat în Capitală, critici reciproce în teritoriu, aşa ar putea fi rezumată relaţia PSD - PNL. Şi totuşi, pentru a avea reprezentant la Cotroceni, PSD este dispus, deocamdată verbal, să îmbrăţişeze o partea a gândirii liberale, pe baza unui acord politic.
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, anunţa ieri, după şedinţa Biroului Politic Central al partidului, că liderii liberali au decis în unanimitate să-l susţină pe Mircea Geoană în turul II al alegerilor prezidenţiale. Pentru a lăsa senzaţia că acest cadou liberal nu a fost oferit degeaba, Antonescu a ţinut să menţioneze că Geoană va fi cadorisit doar dacă acceptă propunerea lor ca în funcţia de premier să fie Klaus Johannis şi punerea în practică a unui program anticriză. Prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, a fost desemnat să negocieze cu PSD şi, astfel, românilor li se impune o majoritate parlamentară pe care, poate, nu şi-o doresc. Amuzant este faptul că PNL îşi asumă susţinerea lui Mircea Geoană „dacă va respecta" propunerile liberale şi „se angajează să fie duse la îndeplinire condiţii precum stabilitate politică, reformarea clasei politice, o bună guvernare". Ciudat stil de lucru cu o formaţiune care n-a reuşit să se reformeze în interiorul său şi în contextul în care nu există garanţii pentru îndeplinirea promisiunilor pe care social-democraţii le-ar face. Chiar dacă va exista un acord politic „bazat pe principiile fundamentale ale PNL", nu putem omite că astfel de documente au mai fost semnate de PSD şi au fost încălcate.
Interesul schimbă aliatul
Mergând, probabil, pe principiul te faci frate cu oricine până treci puntea, preşedintele organizaţiei judeţene PSD Constanţa, Radu Mazăre, a uitat de nemulţumirile generate de foşti miniştri l