Cei mai mulţi îl ştiu ca pe ofiţerul de relaţii cu publicul de la Gruparea Mobilă de Jandarmi Tomis, dar se poate mândri cu o experienţă de peste 30 de ani în muzică.
În Constanţa este cunoscut ca fiind ca ofiţerul de relaţii publice de la jandarmi. Ştie tot ce mişcă la Gruparea Mobilă Tomis, iar uniforma l-a făcut mereu să disimuleze într-un dur.
De la 1 noiembrie, Sorin Mustăţea a trecut în rezervă şi a dezvăluit că se va ocupa de adevărata sa pasiune: muzica. Cât de mare este această pasiune şi cât de veche ar fi fost greu de ghicit. Pe sub uniforma albastră se ascundea, de fapt un suflet sensibil de artist.
Mustăţea a dezvăluit că a făcut primii paşi spre muzică la o vârstă fragedă: „Din clasa întâi am fost înscris la Şcoala de Artă din Braşov, clasa de vioară. În clasa a V-a am continuat pregătirea în domeniul muzical-artistic, la aceeaşi şcoală, dar la clasa de trompetă şi pian“.
Studiile artistice nu s-au oprit aici. A urmat Liceul de Artă Octav Băncilă din Iaşi. În 1986 a absolvit Conservatorul din Iaşi, secţia muzică instrumentală. S-a angajat la Filarmonica din Iaşi, ca instrumentist, la trompetă, iar în 1987 a venit la Constanţa, unde s-a angajat la Filarmonica Marea Neagră.
Dirijor de fanfară şi compozitor
Abia în 1991 a avut o primă tangenţă cu Jandarmeria, când i s-a propus să dirijeze fanfara. A fost nevoie de un an de negocieri pentru a accepta, dar a rămas acolo pentru 10 ani. „În tot acest timp am şi compus cinci lucrări pentru orchestră de suflători, care au trecut de furcile caudine ale Uniunii Compozitorilor“, se mândreşte el.
A cochetat cu proza şi poezia
Sorin Mustăţea recunoaşte că sufletul de artist nu l-a lăsat se se limiteze doar la a cânta şi a compune muzică. „Am avut tendinţa să îmi aştern pe hârtie gândurile, atunci când ele au curs, iar timpul mi-a permis. Pentru asta este, însă, nevoie d