Nebunia salatelor continuă în cel de-al şaptelea volum al seriei care îl are în ca amfitrion pe renumitul bucătar britanic Jamie Oliver. De această dată, cea de-a doua parte a cărţii, "Întoarcerea bucătarului care se dezbracă... de secrete", vă ademeneşte nu doar cu salate şi dressinguri neobişnuite, ci şi cu supe şi paste. Tot atâtea idei pentru o joacă în bucătărie!
Salatele reprezintă poate pentru mulţi dintre noi soluţia de urgenţă. Pot substitui, cu lejeritate, un preparat consistent, precum o friptură bunăoară, deoarece ingredientele pot fi dintre cele mai diverse. În plus, datorită uşurinţei cu care se poate umple un bol mare de salată sunt de preferat în cazul celor care nu au suficient timp să migălească în bucătării. Important este ca salatele să depăşească stadiul celor trei-patru ingrediente: salată verde, roşii, castraveţi şi ardei.
Ele pot fi mai mult de atât, iar Jamie vă învaţă cum să descătuşaţi energiile ascunse ale unei... salate.
FRUCTE ÎN SALATĂ
Perele aurii şi zemoase nu s-au copt doar pentru a fi folosite la pregătirea dulciurilor. Salatele vor căpăta gust de toamnă dacă veţi adăuga astfel de pere absolut perfecte. Se descojesc, se taie în felii mai mari sau mai mici, după cât de pregnant vreţi să le simţiţi parfmul, apoi se aşază într-un vas. Se mai adaugă rucola şi cardama, astfel încât gustul uşor amărui al salatei să contrasteze cu dulceaţa perelor. Se toarnă câteva picături de ulei şi suc de lămâie, iar pentru a creea o surpriză plăcută se presară miez de nucă şi parmezan ras. Cu siguranţă nici nu vă trecea prin minte că o salată delicioasă poate să combine fructe, nuci şi parmezan pe frunze delicate de rucola!
Şi piersicile au de spus o poveste de bun gust dacă se folosesc în salată alături de un bulgăre de mozzarella, câteva felii de prosciutto, salată, mentă şi un dressing cu totul