Nu este vorba despre manele! Nu, nu căutaţi îndârjiţi, nu este vorba despre ce cumpărături la mall au mai realizat fătucile duios trecătoare prin vieţile noastre! Este vorba despre o emisiune serioasă şi responsabilă, lucru incredibil în ultima vreme pe micile ecrane, care ne reaminteşte că ne pierdem istoria.
Şi dacă s-ar restaura un monument pe an şi tot ar fi ceva mai mult decât puţinul de acum. Campania naţională "Restaurare", realizată de Televiziunea Română, se apropie de marea finală de la 1 decembrie.
30 de clădiri monumente istorice, selectate cu ajutorul Comisiei Naţionale a Monumentelor, au intrat într-o competiţie în care publicul larg va decide care dintre ele va fi restaurat. Ele aparţin acum primăriilor şi consiliilor locale care doresc să le integreze în circuitul public, iar campania TVR încearcă să le ajute.
Timp de zece săptămâni, în fiecare duminică, un film documentar a prezentat câte trei monumente care trebuie restaurate. Dumneavoastră, telespectatorii, aţi fost invitaţi prin intermediul micilor ecrane să votaţi unul din trei. Cele zece clădiri au ajuns, iată, în finala care se va desfăşura la 1 decembrie, o zi cu o însemnătate cu totul specială pentru noi, românii. Sunteţi invitaţi să decideţi care dintre ele va câştiga această cursă în vederea câştigării marelui premiu, RESTAURAREA, pe parcursul unui eveniment de trei ore, transmis în direct.
Veţi putea urmări pledoariile "avocaţilor" fiecărui monument şi veţi decide care dintre ele va câştiga fondurile necesare restaurării. Gazdele Galei vor fi Cătălin Sava, Oana Drăgulinescu şi Marius Constantinescu.
Responsabilii proiectului "Restaurare" sunt Georges Boisnard, manager de proiect, şi Ruxandra Ţuchel, directorul Departamentului Cultură din TVR. Aceştia au coordonat cele zece echipe de producători din TVR care au realizat fiecare episod. Ge