Aş vrea să te aşez, cititorule, cu revista în mână, într-un colţ al canapelei confortabile din sufrageria ta şi să-ţi fac "cunoştinţă" cu... bouqetul garni din "Dictatura gastronomică" a lui Constantin Bacalbaşa. Ziarist, om politic, memorialist, fondator de ziare, dar şi gastronom, gurmand şi un rafinat cunoscător al gusturilor, beneficiind de delicii culinare chiar la el în casă, fiind căsătorit cu maestra culinară favorită a Reginei Maria şi a Principesei Ileana.
"Clasicul bouqet garni", cum îl numeşte autorul, conţine (cele mai indicate sunt plantele proaspete): rămurele de cimbru, foi de dafin şi pătrunjel, frunze de praz şi ţelină, usturoi, ceapă în care se înfig două cuişoare. Plantele se leagă cu aţă, iar buchetul se pune la supa de legume sau de carne, cu firul de aţă în afară, ca să poată fi îndepărtată după ce legumele sau carnea au fiert. De asemenea, aflăm de la autor că plantele mai pot fi puse într-un săculeţ de tifon legat la gură cu aţă sau că, dacă plantele nu sunt proaspete, se pot folosi şi cele uscate, dar musai trebuie să fie puse într-un săculeţ de tifon ca să nu se împrăştie prin oala cu zeamă. Aş vrea să te aşez, cititorule, cu revista în mână, într-un colţ al canapelei confortabile din sufrageria ta şi să-ţi fac "cunoştinţă" cu... bouqetul garni din "Dictatura gastronomică" a lui Constantin Bacalbaşa. Ziarist, om politic, memorialist, fondator de ziare, dar şi gastronom, gurmand şi un rafinat cunoscător al gusturilor, beneficiind de delicii culinare chiar la el în casă, fiind căsătorit cu maestra culinară favorită a Reginei Maria şi a Principesei Ileana.
"Clasicul bouqet garni", cum îl numeşte autorul, conţine (cele mai indicate sunt plantele proaspete): rămurele de cimbru, foi de dafin şi pătrunjel, frunze de praz şi ţelină, usturoi, ceapă în care se înfig două cuişoare. Plantele se leagă cu aţă, iar buchetul se pune