Preţurile sunt ceva mai mici, iar meniul fix este din ce în ce mai la modăÎmprumutând ideea europenilor, proprietarii restaurantelor au lansat oferta zilei la preţ fix astfel încât două feluri de mâncare şi desert ajung să coste între 10 lei şi 19,5 lei.
După ce criza a ajuns în buzunarele clienţilor, patronii localurilor s-au văzut nevoiţi să facă eforturi pentru ca afacerea să nu le intre în picaj. Iar ideile n-au întârziat să apară.
Decât să reducă preţurile şi să rişte pierderi majore, cele mai multe restaurante au preferat să ofere la aceiaşi bani mai multă mâncare. Aşa se face că, în prezent, masa de prânz, în oraş, cu două feluri şi desert costă cu aproape 50% mai ieftin decât o singură porţie de mâncare în urmă cu câteva luni.
„La noi meniul zilei se vinde cu 19,5 lei. De aceşti bani clientul primeşte, la alegere, o ciorbă şi o porţie de felul II. Preţul este avantajos în condiţiile în care, spre exemplu, dacă ar comanda doar o porţie de friptură ar plăti 32 de lei", a explicat Alexandru Bejenaru, şef de sală la Horse Shoe.
Ideea a dat rezultate, majoritatea patronilor precizând că au în fiecare zi sute de gălăţeni care doresc meniul zilei pentru masa de prânz.
„Vin să mânânce nu doar oamenii cu bani ci şi simpli salariaţi, de la agenţiile imobiliare, bănci, etc", a menţionat Ecaterina Radu, bucătar şef la Roma Antică.
Clienţii sunt, se pare, destul de atraşi de acest sistem.
„Mânânc des în oraş. Acum este avantajos, mai ales dacă comanzi meniul zilei. Sunt obişnuită cu ofertele, pentru că şi eu lucrez la un restaurant", ne-a mărturisit Simona Petrea.
Două feluri de mâncare şi desert la 10 lei
Cel mai ieftin meniu al zilei care poate fi servit la masa de prânz costă 10 lei. Cu aceşti bănuţi se poate mânca în mai multe restaurante din oraş, intervalul orar în care se poate cumpăra meniul zilei fiind 11.00-17