Bucureştiul conduce în ierarhia zonelor în care s-au acumulat cele mai mari datorii către buget, Capitala concentrând şi cea mai amplă activitate economică. O societate cu acţionariat majoritar de stat conduce detaşat topul firmelor rău-platnice. La începutul lunii octombrie 2009, firmele din România înregistrau datorii totale de peste opt miliarde de lei la bugetul de stat, potrivit datelor ANAF. Suma este cu peste cinci miliarde de lei mai mare decât cea adunată în per
Bucureştiul conduce în ierarhia zonelor în care s-au acumulat cele mai mari datorii către buget, Capitala concentrând şi cea mai amplă activitate economică. O societate cu acţionariat majoritar de stat conduce detaşat topul firmelor rău-platnice.
La începutul lunii octombrie 2009, firmele din România înregistrau datorii totale de peste opt miliarde de lei la bugetul de stat, potrivit datelor ANAF. Suma este cu peste cinci miliarde de lei mai mare decât cea adunată în perioada similară a anului trecut. În topul pe firme, cel mai important datornic la stat este chiar statul, prin societăţi cum ar fi Compania Naţională a Huilei (1,4 miliarde de lei) sau Societatea Naţională a Cărbunelui, care adună mai mult de jumătate din datoria globală a judeţului Prahova. Top 5 este condus aşadar de Compania Naţională a Huilei, urmată de Galaxy Tobacco, MIC Petrochim Industrie, Electroputere Craiova şi Societatea Naţională a Cărbunelui.
Potrivit datelor ANAF centralizate de portalul vrajitorul.eu, în topul pe judeţe conduce Bucureştiul, care, alături de judeţul Ilfov, adună datorii de 2,8 miliarde de lei. Urmează Hunedoara, cu aproape 1,6 miliarde de lei, şi apoi, la mare distanţă, judeţele Iaşi, Cosntanţa, Olt, Dolj şi Prahova. Aradul ocupă ultimul loc în top 10 al judeţelor, cu datorii de circa 90 de milioane de euro.
Creşteri spectaculoase în Ardeal şi Banat, scăderi paradoxale în Moldo