Face cronică literară de peste 10 ani şi a a ajuns să fie recunoscut ca unul dintre criticii de primă mână ai României
A început prin a scrie pentru prieteni. În adolescenţă, comunica prin poezii cu amicii, lăsând să se întrevadă talentul unui poet de valoare. A ajuns să colaboreze cu toate revistele de cultură din Galaţi şi s-ar fi extins la nivel naţional, dar a dorit să aibă şi o familie.
Primul răspuns favorabil pentru tânărul poet a venit în perioada 1993-1994 de la Constanţa Buzea, care i-a publicat un poem în „România Literară".
„Mi-a cerut datele bibliografice, dar ele lipseau pentru că nu avea cine să mă recomande", spune cu umor Adi Secară.
În 1998 i-au fost publicate două poeme în „Dacia Literară", dar volumul de debut a lui Adi Secară va apare în 2001 în urma concursului naţional de poezie „Porni Luceafărul..."
A urmat o serie de zece premii câştigate la concursuri de poezie la nivel naţional, dar acesta nu este singurul domeniu unde s-a făcut remarcat.
A început peste 20 de romane
Sterian Vicol a realizat potenţialul tânărului poet şi l-a rugat să scrie despre cărţi. Prima cronică literară i-a fost publicată în anul 2000 în revista „Porto Franco" iar apoi a colaborat cu alte publicaţii de profil din Galaţi şi Tecuci.
În adolescenţă a fost atras mai mult de cărţile de aventuri, dar hazardul l-a făcut să descopere opere care i-au deschis gustul pentru alt gen de lectură.
L-a citit pe Homer, dar şi opere foarte serioase, cum ar fi „Vineri sau Limburile Pacificului", de Michel Tournier.
„Am luat-o dintr-un anticariat pentru că pe copertă scria că este vorba de Robinson Crusoe. Mi-am dat seama că nu era un roman de aventuri, ci unul filozofic", îşi aminteşte poetul.
Deşi compune poezii, la început a dorit să scrie romane. Şi-a transpus dorinţa în