Zaher Iskandarani a scăpat de judecată, deşi anchetatorii ştiu că el este creierul unei afaceri ilegale de 13,7 milioane de euro. „Prinţul Banatului” este considerat de procurori artizanul dispariţiei banilor din vânzarea Fabricii de Apă Minerală din Herculane.
Fabrica de Apă Minerală din Herculane, cu tot cu instalaţiile şi terenul pe care se afla, a fost preluată înainte de tranzacţie de la firmele lui Iskandarani şi ale apropiaţilor săi, alţi cetăţeni sirieni, într-una din firme fiind acţionar chiar mama sa Nadra Sror, în vârstă de 70 de ani.
Inginerii cu orez
Printr-o serie de transferuri de active ale societăţilor şi de vânzare a părţilor sociale, proprietarul fabricii a devenit firma New Manhatan Investment SRL, iar terenul şi instalaţiile au ajuns la doi cetăţeni germani de origine română, Andress Richard şi Frank Kappler. Cei doi, împreună cu Aurora Demendy, de 38 de ani, care a ajuns administratorul firmei New Manhatan Investment SRL, au vândut fabrica de apă, terenul şi instalaţiile cu 13,7 milioane de euro unei firme din Bucureşti în iunie 2008.
Banii rezultaţi din tranzacţie au fost scoşi afară din ţară cu acte false, fiind livraţi în conturile firmei Gamil şi Partenerii Company din Siria, pentru achiziţia a 23.000 de tone de orez, cantitate care nu a fost livrată niciodată în România. Aurora Demendy, care a vândut fabrica, este judecată acum pentru spălare de bani, iar cei doi cetăţeni germani sunt acuzaţi de complicitate la spălare de bani, după ce milioanele de euro pentru teren şi instalaţii au ajuns tot la Demendy, care i-a trimis în Siria.
Prea şmecher pentru judecată
Zaher Iskandarani a fost mai deştept decât magistraţii timişoreni care au anchetat timp de un an unul dintre cele mai importante cazuri de spălare de bani intrate în vizorul autorităţilor în ultima vreme. Procurorii DNA susţin