Firma „Slăbeşti mâncând”, a unei doctoriţe din Râmnicu-Vâlcea, merge mai departe cu succes. Pâinea-minune se găseşte acum în Bucureşti şi în alte patru oraşe din ţară. Sursa: Răzvan Vălcăneanţu
Se împlineşte un an de când doctoriţa Gabriela Man a în ceput să producă „făină miraculoasă” într-o fabrică din Râmnicu-Vâlcea şi să le vândă românilor pâine „care nu îngraşă”. De când „a intrat în război cu grăsimea”, a fost susţinută de zeci de oameni care au încercat reţeta. Nu se plânge de clienţi, deşi recunoaşte că, şi ei, ca oricărui alt afacerist, criza i-a dat ceva bătăi de cap.
Gabriela Man - care a deschis drumul reţetei pe bază de indici glicemici şi a adus în ţară „făina care nu îngraşă” - susţine că românii nu vor să slăbească din motive de sănătate, ci ca să arate bine. E o certitudine la care doctoriţa de 43 de ani a ajuns în anul care a trecut de când a pus pe roate afacerea „Slăbeşti mâncând”.
După ce a înotat o vreme împotriva crizei, Man a aflat de spre metehnele românilor, despre obiceiurile lor culinare şi bolile de care suferă mai multe decât dacă ar fi stat în cabinetul medical în care ar fi trebuit să-şi facă meseria învăţată la facultate.
„Nu e greu să slăbeşti, mai greu e să te menţii” a devenit un clişeu pe care doctoriţa l-a distrus odată cu reţeta pe care o promovează. E suficient să-i studiezi talia ca să vezi că niciun firicel de grăsime nu a atacat silueta pe care femeia o afişează: de la peste 70 de kilograme, Gabriela Man a ajuns la 54 şi se menţine aşa de doi ani.
Îngrăşatul mioritic
Ţara noastră ocupă locul trei în UE în ceea ce priveşte numărul persoanelor supraponderale sau obeze, fiind afectată 57% din populaţie, potrivit unor statistici la nivel european.
Mai îngrijorătoare decât numărul mare de persoane cu probleme e însă pasivitatea lor: doar 1% dintre