Refuzul personalului de la Urgenţe porneşte de la lipsa informaţiilor privind efectele adverse pe care le poate crea această injecţie.
Citeşte şi:
Braşov: Sosesc 120.000 de doze de vaccin împotriva gripei porcine
Medicii şi personalul sanitar de la Unitatea Primire Urgenţe (UPU) de la Spitalul „Sf. Ioan“ sunt decişi să nu se vaccineze împotriva gripei porcine. Majoritatea consideră că nu există suficiente informaţii pentru a putea lua o decizie în cunoştinţă de cauză. „Nu voi accepta să-mi fac acest vaccin pentru că nu ştiu concret ce anume se poate întâmpla şi ce efecte adverse pot apărea. Riscul este prea mare şi prin urmare voi refuza. Acum vorbesc în calitate de pacient, nu de medic“, a spus Tudor Ciuhodaru, coordonatorul UPU.
Şi medicul rezident Eduard Feidler refuză vaccinarea. „ Deocamdată vaccinul nu este testat şi au fost nişte probleme, iar firma producătoare nu şi-a asumat riscurile“, a spus rezidentul. Părerea lui este împărtăşită şi de alţi colegi. „Nu mă vaccinez pentru că formele gripei sezoniere sunt mult mai grave decât cele ale gripei pandemice şi nu văd rostul“, a spus şi Anca Munteanu, secretara de la UPU. Medicii de familie susţin că vaccinul pentru combaterea virusului A H1N1 se comportă la fel ca cel pentru gripa sezonieră.
Liceenii nu au primit indicaţii
„Aceste vaccinuri sunt făcute de specialişti şi totul este calculat. Eventualele reacţii adverse, care se înregistrează şi la cel obişnuit, nu justifică un refuz din partea populaţiei“, ne-a declarat Dan Pletea, medic de familie. Oamenii de rând sunt însă circumspecţi. „Sub nicio formă nu mă vaccinez. Ştiu eu ce au pus ei în vaccinul ăla? E suficient vaccinul pentru gripa sezonieră“, a spus Elena T., de 54 de ani, pensionară. Vaccinul va ajunge la Iaşi în această noapte, dar nu a fost stabilită încă data la care va începe imuni