Câţiva zeci de localnici, femei şi bărbaţi, au asistat la discuţii pe acest subiect şi la o scenetă realizată de studenţi ai Universităţii Andrei Şaguna.
Ieri, la Cumpăna s-a spus un „nu" categoric împotriva abuzului fizic şi verbal al femeilor, dar şi al copiilor acestora.
Primăria şi Consiliul Local al acestei localităţi, reprezentate de primarul Mariana Gâju, împreună cu reprezentanţii Filialei Constanţa şi Subfilialei Cumpăna a Crucii Roşii, prin Carmen Lungu şi Daniela Dorobanţu, au organizat, la Casa de Cultură, o acţiune care a marcat „Ziua internaţională pentru eliminarea violenţei asupra femeilor".
Cu această ocazie, edilul comunei, Mariana Gâju, a îndemnat toate femeile să aibă credinţă în Dumnezeu, astfel încât să primească puterea de a se apăra pe ele şi pe copiii lor de eventualele abuzuri. În plus, le-a sfătuit să ştie să se tempereze în momentul în care sunt puse într-o situaţie neplăcută în familie şi să găsească soluţii, astfel încât să reuşească să-şi apere copiii.
„Indiferent că vorbim de violenţa domestică, de hărţuirea sexuală, de violuri sau de traficul de fiinţe umane - toate aceste forme de violenţă împotriva femeii reprezintă o problemă gravă. Autorităţile locale doresc să-şi canalizeze toate resursele pentru a atrage atenţia indivizilor şi comunităţilor asupra daunelor pe care le provoacă violenţa asupra femeii. Trebuie să punem capăt violenţei împotriva femeii, iar femeile sunt primele care pot face acest lucru", a precizat primarul Mariana Gâju, cu o zi înaintea acestei acţiuni.
Acţiunea desfăşurată la Cumpăna a avut şi un moment artistic. Un grup de studenţi ai Universităţii Andrei Şaguna din Constanţa au jucat într-o scenetă care a avut ca temă violenţa domestică în familie. Publicul a fost constituit atât din femei simple din Cumpăna, cât şi din reprezentanţi ai poliţiei locale, comunitare, ai biroului de r