Renunta la imaginea sterila si utopica pe care poate ca ti-ai creat-o despre Singapore si Malaiezia din povestirile altora. Si vei descoperi un ciudat melanj de culturi, de la chineza la indiana, o viata sociala zgomotoasa, trenuri pe care graffiti-ul e la rang de arta si o lipsa totala de masini blocate in trafic. Pana la urma cine are nevoie de poluare, saracie si haos?
Reputatia Malaieziei de tara linistita ii poate face pe unii sa creada ca este plictisitoare. Nimic mai gresit. E adevarat ca nimeni nu face niciodata zgomot, ca dezastrele naturale par sa aiba loc doar peste granita, iar populatia multi-etnica se intelege minunat, dar tocmai aceste "ciudatenii" fac din Malaiezia o destinatie incitanta, cu plantatii de ceai, cu recife de corali printre care se poate face snorkeling in arhipelagul Seribuat, cu safari printre elefanti in Taman Negara, cu masivul Kinabalu sau cu vizite mistice la Sarawak si Sabah.
"Am aterizat in Kuala Lumpur, pe un aeroport imens, foarte frumos, cu multe trenuri care te duc la diferite terminale. Ce m-a frapat a fost faptul ca, atat in Malaiezia, cat si in Singapore ambele aeroporturi erau impanzite de afise pe care scria ca posesia de substante stupefiante este pedepsita cu condamnarea la moarte", povesteste Madalina Ivascu, proprietara francizei Demmers Teehaus in Bucuresti.
"De la aeroport pana la hotel am facut o ora si jumatate. Insa a meritat drumul, pentru ca hotelul era pozitionat intre unul dintre cele mai mari parcuri din Malaiezia si Petronas Twin Towers". Petronas Towers sunt proprietatea companiei nationale petroliere si au fost initial proiectate pentru a fi cele mai inalte din lume (record depasit intre timp, dar cladirile raman incredibil de spectaculoase). De altfel, Kuala Lumpur este un oras al zgarie-norilor. "M-am simtit ca intr-un desen animat din "The Jetsons". Cand am fost intr-unul di