Uniunea Europeană a prezentat un proiect pentru revizuirea Directivei privind pachetele de servicii pentru călătorii, în scopul de a extinde măsurile de protecţie şi în cazul turiştilor care îşi fac rezervări pe internet pentru diferite servicii turistice (avion, hotel, închirieri maşini). Directiva privind protejarea consumatorilor de servicii turistice a fost elaborată ţinând cont de condiţiile pieţei de la începutul anilor '90, când durata unei vacanţe era de circa dou
Uniunea Europeană a prezentat un proiect pentru revizuirea Directivei privind pachetele de servicii pentru călătorii, în scopul de a extinde măsurile de protecţie şi în cazul turiştilor care îşi fac rezervări pe internet pentru diferite servicii turistice (avion, hotel, închirieri maşini).
Directiva privind protejarea consumatorilor de servicii turistice a fost elaborată ţinând cont de condiţiile pieţei de la începutul anilor '90, când durata unei vacanţe era de circa două săptămâni, iar marea majoritate a pachetelor erau achiziţionate prin agenţii, pe baza unor oferte standard din broşuri şi cataloage. Însă, între timp, modul de contractare a serviciilor turistice s-a modificat dramatic. Dacă în 1997, 98% din pasagerii din Marea Britanie erau acoperiţi de directiva privind pachetele turistice, până în 2005, ponderea s-a redus sub 50%.
Un raport al Comisiei arată că 56% din turiştii din Uniunea Europeană îşi planifică singuri vacanţele, iar obiectivul Comisiei este să extindă protecţia oferită consumatorilor şi la nivelul celor care achiziţionează mai multe servicii turistice, separat, de la acelaşi furnizor - chiar dacă este vorba de un website.
Proiectul de modificare a directivei pentru pachete turistice este pus la dispoziţia publicului pe site-ul instituţiei.
Alinierea legislaţiei din '90 la noile tendinţe
Consultările privesc extinderea acoperirii de bază,