Pentru controlul greutăţii pe timpul sezonului rece, nutriţioniştii recomandă consumul zilnic de cereale integrale
Iarna, şi în special de sărbatori, avem tendinţa de a consuma multe produse bogate în grăsimi şi zaharuri, dar, pentru o bună stare de sănătate şi o greutate corporală corectă, trebuie să ţinem cont întotodeauna de nevoile nutriţionale ale organismului. În plus, cu cât suntem mai aproape de recomandările “piramidei nutriţionale” şi avem un program de exercizii fizice regulat, cu atât ne putem bucura mai mult timp de o funcţionare optimă a organismului şi de o siluetă de invidiat.
O alimentaţie echilibrată include o varietate de alimente, în cantităţi adecvate pentru menţinerea stării de sănătate, pe care trebuie să le repartizăm la cele 3 mese principale şi 2 gustări. Dintre acestea, micul dejun este cea mai importantă masă, întrucât trebuie să acopere 20-30% din necesarul zilnic de energie şi, de aceea, nu poate fi înlocuit de nicio altă masă a zilei.
“Iarna suntem mai vulnerabili din cauza temperaturilor scăzute şi organismul nostru are nevoie de o bogată sursă de fibre, nutrienţi, vitamine şi minerale. Având toate aceste beneficii, cerealele integrale sunt alimente de bază, contribuind zilnic la o alimentaţie echilibrată. Totodată, micul dejun, care include şi cerealele integrale, ajută la menţinerea unei greutăţi ideale şi la o stare generală de bine pe parcursul întregii zile”, explică Prof. Dr. Gabriela Radulian de la Institutul de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice ”Nicolae Paulescu”.
“Preocupările legate de siluetă nu mai sunt de mult timp considerate doar un capriciu, greutatea corporală fiind direct asociată cu starea de sănătate a fiecăruia, femeie sau bărbat, indiferent de vârstă. De aceea, obiectivul nostru vizează o completă informare cu privire la rolul cerealelor integrale pentru un corect control al greutăţ