O minunata colectie apare de ceva vreme la Editura Dominor, sub ingrijirea istoricului si iubitorului de Bucuresti profesorul universitar Andrei Pippidi. Au aparut mai multe volume care, in majoritate, reproduc texte vechi sau foarte vechi despre Bucuresti (dar nu numai), texte care dovedesc ca nu si-au pierdut parfumul. Aproape toate volumele sunt bogat ilustrate cu fotografii de epoca, in general puse la dispozitie de Fundatia Artexpo.
Henri Stahl - "Bucurestii ce se duc". Fotografii ale autorului. A aparut deja in trei editii. Henri Stahl (1877-1942), prim stenograf al Parlamentului, initiatorul stenografiei la noi (a inventat in 1908 sistemul romanesc de stenografie, adoptat oficial in 1941) colaborator al lui Nicolae Iorga si al lui Dimitrie Gusti, autor al primului roman SF romanesc, aparut in 1914 ("Un roman in Luna"), a studiat mult istoria Bucurestilor, dand atentie deosebita mahalalelor orasului. Cartea de fata a aparut in 1910 si evoca un Bucuresti disparut demult; ba chiar si amintirea i-a disparut. Fabulos insa.
Emil I. Cerchez - "Din vremuri trecute". Cuvant-inainte si note de Andrei Pippidi. Emil I. Cerchez (1879-1938) a fost un magistrat conservator, a cochetat cu scrisul, a colaborat la ziarul partidului conservator (Marghiloman) "Steagul" cu povestiri si anecdote, adunate apoi in acest volum, despre obiceiuri si credinte vechi, primele calendare romanesti, inceputul ostirii romane, insotite de imagini din Bucurestii sfarsitului de secol XIX.
Dimitrie Hagi Theodoraky - "Amintiri din trecutul negustoresc". Editie ingrijita si adnotata de Andrei Pippidi. Fostul mare negustor si presedinte al Camerei de Comert la sfarsitul secolului al XIX-lea rememoreaza specificul breslelor si ocupatiilor din Vechiul Regat, cu predilectie din Bucuresti. O carte care ofera o lectura savuroasa, cu scene de un umor irezistibil si un inconfundabil parf