Dintre taberele care nu mai există, cele mai vizitate erau cele mai apropiate de Braşov. Indiferent de anotimp, locurile de cazare erau tot timpul ocupate.
Două dintre complexe sunt situate în localităţile Timişul de Jos şi Timişul de Sus, în apropierea DN1. Imobilele beneficiau de toate utilităţile, de blocuri alimentare separate şi ofereau în total aproape 200 de locuri de cazare.
Clădirile au fost iniţial administrate de Ministerul Educaţiei, iar în 2000 au trecut la Ministerul Tineretului şi Sportului, urmând ca Direcţia Judeţeană de Tineret Braşov să se ocupe direct de întreţinerea lor.
„Investiţii s-au mai făcut totuşi de-a lungul timpului. De exemplu, la Timişul de Sus s-a montat o centrală termică pe motorină, pentru că s-a dorit reabilitarea spaţiului. Taberele trebuiau sa ajungă în cele din urmă la primării, prin decizia guvernului, însă acest lucru nu s-a mai întâmplat", a precizat Aurelian Dan, consilier DJT Braşov.
Spaţiile dezafectate nu mai amintesc cu nimic acum de complexele de altă dată pline de copii în orice anotimp. Pentru situaţia actuală, nimeni nu are explicaţii. Iar pentru ce se poate face cu aceste imobile, soluţiile sunt tot doar pe hârtie.
„Imobilele nu sunt păzite, e drept. Noi am luat anul trecut ce mai era de valoare înăuntru şi am trimis scrisori către primării ca să preia complexele. Dar asta e o problemă pe care reprezentanţii primăriilor trebuiau să o rezolve cu ministerul şi nu ştiu ce demersuri s-au mai întreprins", a mai declarat Aurelian Dan.