Chiar daca pare complet neverosimil, mai ales in vremurile actuale, exista viata dupa munca. Si daca nu puteti sa ne credeti pe cuvant, venim cu dovezi - proiectul Life After Work, sesiunile de After Work de la Cafepedia si petrecerile Afterwork de la Plach.
Una dintre partile bune ale crizei economice (da, are si parti bune) este aceea ca oamenii de afaceri, managerii si, in general, angajatii marilor corporatii au, in sfarsit, mai mult timp liber. Si, pentru ca multi dintre ei nu stiu exact ce sa faca in timpul liber (avand in vedere ca nu li s-a mai intamplat de mult sa aiba asa ceva), cativa oameni cu idei s-au gandit sa le ofere solutia.
Life After Work a pornit din nevoia unor alternative la nevoile clasice de a-ti petrece timpul dupa serviciu - televizor, calculator sau, in cel mai bun caz, o carte. "Si asta nu pentru ca ar fi rau sa petreci seara acasa, ci pentru ca avem convingerea ca diversitatea activitatilor in care investesti timp si energie duce la "tonifierea" vietii sociale, a creativitatii si, mai ales, a capacitatii de a te juca. Pe scurt, avem un «after school» pentru oameni mari", explica Elena Marineci, unul dintre initiatorii proiectului si "inovation catalyst", dupa cum ii place sa se semneze.
Oamenii reactioneaza pozitiv la initiativa - "in prima zi a site-ului, cu doar cateva statusuri pe Facebook am strans 1.000 de vizite" - dar e mai greu pana se hotarasc sa reactioneze efectiv - "e dificil sa-i scoti din ritmul lor sau, si mai mult, din zona lor de confort. Dar, odata intrati in joc, ii prinde virusul".
Cei care s-au inscris pana acum la "funshopuri" (workshopurile Life After Work) sunt departe de a forma un portret standard. Sunt oameni care lucreaza in corporatii, antreprenori, persoane ocupate care au ajuns sa-si treaca foarte constiinciosi in agenda timpul liber.
Ceea ce au insa cu totii in comun es