Brandurile orologere pun mare pret pe traditie si cu cat istoria casei este mai lunga, cu atat mai mare este si valoarea ceasurilor. Mai mult, ocazia de a-si asocia numele cu mari personalitati din istorie aduce un plus important brandului.
Despre Officine Panerai s-ar putea spune ca este o companie norocoasa, fondatorul casei, Giovanni Panerai, deschizand un atelier in Florenta, in 1860, regiune faimoasa pentru geniile din stiinta, literatura sau arta.
Iar cand Muzeul de Stiinta din Florenta a intrat in renovare si a decis sa organizeze un turneu cu exponatele cele mai de pret, Officine Panerai a raspuns prezent si a sponsorizat intreaga miscare de forte.
Expozitia "Galileo's Telescope - The Instrument that Changed the World" are in prim-plan singurele doua telescoape concepute de Galileo care au supravietuit celor 400 de ani de istorie. Astfel incat in anul astronomiei (cum a fost declarat 2009 in cinstea implinirii a 400 de ani de la descoperirea telescopului astronomic), Officine Panerai a calatorit alaturi de instrumentele care au schimbat lumea stiintei la Beijing si Philadelphia, iar incepand din luna octombrie a poposit la Stockholm.
Premium a calatorit in capitala Suediei pentru a vedea in premiera pentru Europa (este prima data cand sunt expuse in afara Italiei) operele de arta supranumite "Mona Lisa stiintei".
In Muzeul Nobel de la Stockholm, in aceeasi zi in care s-a anuntat ca Herta Müller a castigat Premiul Nobel pentru literatura, sute de jurnalisti si pasionati de stiinta s-au adunat in jurul obiectelor geniului florentin. Turul de forta este imens, doar este vorba de instrumentele care au apartinut parintelui stiintei moderne, care a descoperit pendulul si a confirmat teoria lui Copernic (Pamantul se invarte in jurul Soarelui si nu invers cum s-a crezut pana atunci).
Cand privesti la obiectul suspendat aflat