Fiecăruia i s-a întâmplat să se trezească mai obosit decât a adormit, cu dureri de spate şi stări de disconfort cauzate de utilizarea unei saltele inadecvate. Ca alternativă la saltelele clasice, puteţi opta pentru cele confecţionate din materiale care iau forma corpului sau din fibre naturale cu masaj şi inserţii de materiale preţioase.
Saltelele nu mai reprezintă de mult un simplu accesoriu de mobilă, ci un obiect de care depinde în mare parte confortul personal atunci când vă aflaţi acasă. În medie, o persoană îşi petrece în pat o treime din viaţă, somnul fiind un proces vital pentru refacerea organismului, iar calitatea lui influenţează în mod direct calitatea vieţii de zi cu zi. Cu toate acestea, puţini sunt cei care, atunci când îşi aleg salteaua, acordă atenţie şi altor criterii în afară de preţ.
"Alegerea saltelei este foarte importantă, pentru că fiecare avem nevoi diferite în timpul somnului. Nu există o saltea ideală pentru toată lumea, ci există salteaua ideală pentru fiecare în parte. Sunt multe lucruri de care trebuie să ţinem cont: forma corpului, poziţia în care dormim, temperatura camerei şi alte caracteristici care definesc confortul personal", a spus Mihaela Mureşan, marketing manager Ikea România.
O atenţie deosebită trebuie acordată alegerii saltelelor speciale pentru persoanele care suferă de boli ale coloanei vertebrale şi a celor pentru copii.
CATEGORIILE DE SALTELE
Saltelele pot fi împărţite în două mari grupe: cu structură interioară cu arcuri de tip plasă sau împachetatate individual şi cu structură interioară fără arcuri, confecţionate din latex, spumă poliuretanică, fibră de cocos, memory foam (burete cu memorie), cu inserţii de argint, cu aer, cu apă şi cu gel.
Laurenţiu Cristian Danu, manager asistent la Saltele Lucs, spune că: "Indiferent de compoziţia structurii interioare a saltelei, întotdeauna trebuie