"Sub floreta sa verbala, cu care a punctat uneori spectaculos, d-l Antonescu a infatisat foarte putine idei, si acelea anuntate inainte, de mentorul sau, d-l Dinu Patriciu"
- De aceasta data, va propun un singur subiect pentru analiza politica: rezultatul primului tur al alegerilor prezidentiale din 22 noiembrie a. c. Traian Basescu este invingatorul primei etape, cu 32,42% din voturi, urmat de Mircea Geoana, cu 31,17%, si de Crin Antonescu - 20,02%. Sunt surprize?
- Nu. Numaratoarea voturilor confirma sondajele de opinie anterioare, exit-poll-urile si ceea ce stiam din capul locului: ca, potrivit puterii partidelor, finala va fi, in proportie de 99,99%, intre d-nii Traian Basescu (PDL) si Mircea Geoana (PSD). In virtutea sanselor date de partidul sau, dar si a unei evolutii personale foarte bune in campanie, d-l Crin Antonescu (PNL) nu numai ca a ajuns pe locul trei, pe care il detinea, ca sa zic asa, din start, dar a imbunatatit dezbaterea electorala, printr-o prestatie convingatoare, cel putin din perspectiva talentului oratoric cu care e inzestrat. Prezenta d-lui Crin Antonescu a animat competitia, si nu cea a d-lui Sorin Oprescu, care era vazut in turul doi de unii comentatori. D-l Oprescu a primit, de aceasta data, procentul pe care il merita prestatia sa de om politic si de primar, in jur de 3%.
D-l Antonescu a fost un candidat proaspat, nu are un trecut politic foarte incarcat si a beneficiat de ceea ce spune proverbul romanesc: "Numai cine nu munceste nu greseste". Din pacate, sub floreta sa verbala, cu care a punctat uneori spectaculos, d-l Antonescu a infatisat foarte putine idei si acelea anuntate inainte de mentorul sau, d-l Dinu Patriciu, despre reducerea fiscalitatii. Idei inaplicabile acum, caci ar duce la un deficit bugetar de 14%, pe care statul roman nu-l poate acoperi. Totusi, d-l Antonescu a mobilizat un ele