Este militar de carieră şi se mândreşte cu profesia lui. A venit de un an la Brăila şi spune că între el şi oraşul de pe malul Dunării a fost dragoste la prima vedere
Născut: 11 aprilie 1960 la Bolintin Vale, judeţul Giurgiu
Studii: Academia de Înalte Studii Militare Bucureşti
Ocupaţie: militar profesionist
Familie: căsătorit, doi copii
Anul acesta a condus în calitate de comandant al Brigăzii 10 Geniu „Dunărea de Jos" exerciţiul în urma căruia Batalionul 72 Geniu a primit la sfârşitul lunii septembrie mult râvnita „Afirmare, ca forţă combatantă a NATO".Cu o rară modestie, pune mai presus de munca sa, activitatea subordonaţilor şi celor care au netezit drumul spre rezulatul obţinut.
La Comandamentul NATO se ştie de Brăila
„Oricine s-ar mândri cu rezultatul obţinut. Să obţii afirmarea în faţa înalţilor reprezentanţi ai Comandamentului Alianţei nu este un lucru uşor. Exigenţele acestora sunt la nivel foarte ridicat, fapt de altfel justificat, având în vedere misiunile pe care trebuie să le îndeplinească o unitate operaţională. Dar ceea ce abia acum au aflat aliaţii este că la Brăila funcţionează cea mai mare garnizoană de Geniu din ţară, iar pregătirea militarilor este una cu totul specială", ne-a spus colonelul Ioniţă Ariton.
Militarul aflat la comanda brigăzii ştie care sunt atuurile Brăilei şi ale geniştilor de aici.
„Brăila este un loc ideal pentru meseria noastră. Avem un fluviu unde să ne antrenăm, avem în imediata vecinătate a garnizoanei numeroase canale de irigaţii unde putem monta un pod. În poligonul de la Vărsătura am întins un pod de pontoane peste Dunăre, pod care a fost trecut de un batalion de tancuri şi două coloane auto. Când au văzut de ce suntem în stare normal că militarii alianţei au fost impresionaţi", ne-a mărturisit colonelul Ioniţă Ariton.
Un strateg convins
„Am umblat prim multe