Într-un cadru festiv, cu muzică folclorică, oamenii au luat parte la aprinderea beculeţelor pe bradul de Crăciun.
Mult aşteptatul moment al sezonului a sosit aseară, în faţa Palatului Administrativ, când miile de beculeţe au dat culoare bradului înalt de aproape 20 de metri. Aprinderea becurilor pe bradul de Crăciun din faţa Primăriei a devenit o tradiţie.
Sute de arădeni, curioşi să asiste la momentul festiv, au făcut faţă cu brio celor aproximativ nouă grade înregistrate în atmosferă. Tineri şi copii, toţi s-au arătat extrem de încântaţi de bradul pe care l-a montat municipalitatea în acest an.
Folclor, dans şi voie bună
Ceremonia de aprindere a beculeţelor a fost însoţită şi de o serie de manifestări culturale. Mai mulţi copii de la diferite şcoli din municipiu au pregătit un moment artistic special.
„Seara a fost cu totul specială pentru că elevii de la Şcolile Generale numărul 1, 4 şi 5 au cântat şi au dansat special pentru aprinderea beculeţelor de iarnă”, a declarat Laura Putnic, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad. Tot cu acest prilej, pe scena amplasată în faţa Palatului Administrativ, au urcat şi componenţii orchestrei „Rapsozii Zărandului”, ansamblul folcloric „Doina Mureşului”, corul seminarului Teologic, precum şi dubaşii din Juliţa şi mai mulţi solişti vocali.
„M-a impresionat enorm momentul din acest an. Am participat şi iarna trecută la aprinderea beculeţelor pe bradul de Crăciun, dar parcă nu a fost atât de frumos ca acum. Cred că e cel mai frumos brad pe care l-a avut Aradul vreodată”, a declarat Miruna Bolţac, din Arad.
Brad adus din Munţii Apuseni
Bradul din faţa Primăriei este adus tocmai din Munţii Apuseni. „Are aproximativ 20 de metri, iar achiziţia şi împodobirea lui au fost suportate de sponsori. Încă 14 brazi, mai mici, au fost amenajaţi în mai multe cartiere