Andrew Davidson a fost invitatul Editurii Allfa, Neagu Djuvara şi-a povestit memoriile şi Ioana Pârvulescu a debutat în roman. Ieri, în cea mai importantă zi a Târgului de carte, publicul a fost răsfăţat de prezenţa unor personalităţi precum Eugenia Vodă, Gabriel Liiceanu sau Radu Paraschivescu.
Scriitorul canadian Andrew Davidson a participat la lansarea volumului său de debut, „Gargui". Romanul la care autorul a lucrat şapte ani este tradus în 29 de limbi. Autorul şi-a descris volumul ca pe „o explorare a iubirii". Întrebat dacă în carte se simte influenţa viziunii lui Dante, autorul a comentat că romanul păstrează mai degrabă ceva din „Frumoasa şi bestia", transpusă într-un gen hibrid. Editura Allfa a plătit 20.000 de dolari pentru drepturile de autor ale romanului „Gargui".
Un al doilea debut care a stârnit interesul publicului a fost „Viaţa începe vineri", primul roman al Ioanei Pârvulescu, scriitoare şi critic literar. Vlad Zografi a considerat că romanul lansat de Editura Humanitas este ca o fotografie de dinainte de 1900, ruptă în două jumătăţi, una fiind la scriitoare şi cealaltă la cititor. Este vorba despre o ficţiune pe care autoarea a scris-o în doar trei luni, un roman care are, potrivit lui Gabriel Liiceanu, „parfumul cărţilor pierdute", cele care spuneau poveşti simple şi ne ţineau cu sufletul la gură.
Amintiri piperate
Editura Humanitas a prezentat şi cea de-a doua ediţie a volumului „Amintiri şi poveşti mai deocheate", semnat de istoricul Neagu Djuvara. Pasul către literatură făcut de autor este, după cum a spus el însuşi, o colecţie de „amintiri piperate pe un fond istoric".
„Micile poveşti deocheate sunt o atracţie pentru descrierea unei societăţi care era pe moarte", a afirmat istoricul despre perioada din tinereţea sa. Prima ediţie a cărţii a fost vândută deja în aproximativ 10.000 de exemplare.
Emisiunea care