Criza le-a determinat pe doamnele care au firme să-şi analizeze activitatea şi angajaţii ca să treacă peste problemele acestei perioade.
Situaţia economică defavorabilă din ultimul an i-a determinat pe mulţi manageri să-şi examineze în profunzime afacerile pentru a găsi soluţii care să-i transforme în supravieţuitorii crizei. Peste 100 de femei din vestul ţării, la care se adaugă la fel de multe din zona de nord-vest, au absolvit în acest weekend Şcoala Antreprenorială pentru Femei, susţinută din bani europeni, la Facultăţile de Ştiinţe Economice din marile oraşe, printre care Timişoara, Oradea sau Satu Mare. Cursurile şi seminariile, fiecare cu program de şase ore, au adus întreprinzătoarele la concluzii pe care le vor aplica în propriile firme. „După acest curs, îmi voi schimba comportamentul în afaceri. Regret că nu am investit mai mult în cursuri până acum”, a spus Nicoleta Farcaş.
„Am centralizat lucruri pe care le-am făcut deja, dar de care nu mi-am dat seama la momentul respectiv. Iar acum am ajuns să văd un pic altfel situaţia”, a menţionat şi Ana Buibaş. În ceea ce priveşte problemele pe care multe dintre femeile de afaceri le-au ridicat, toate au avut un punct comun: resursa umană, angajaţii nemulţumiţi, cu pretenţii mai, dar producţie puţină. Managerul zonal al Manpower, societate de recrutare şi plasare a forţei de muncă, Adriana Blagoiev, le-a dat o soluţie întreprinzătoarelor. „Plătiţi performanţa angajaţilor, nu nevoile lor”, a recomandat Blagoiev.