UBS, cea mai mare bancă elveţiană în funcţie de active, a avertizat că şi-ar putea transfera sediul central din Elveţia, dacă autorităţile vor introduce prea multe reglementări noi, în urma crizei financiare, a relatat săptămânalul „Sonntag CH”, citat de Reuters. Directorul general al UBS, Oswald Gruebel, a făcut acest avertisment săptămâna trecută, într-un discurs adresat oamenilor de afaceri, el evocând posibilitatea ca autorităţile să oblige băncile mar
UBS, cea mai mare bancă elveţiană în funcţie de active, a avertizat că şi-ar putea transfera sediul central din Elveţia, dacă autorităţile vor introduce prea multe reglementări noi, în urma crizei financiare, a relatat săptămânalul „Sonntag CH”, citat de Reuters.
Directorul general al UBS, Oswald Gruebel, a făcut acest avertisment săptămâna trecută, într-un discurs adresat oamenilor de afaceri, el evocând posibilitatea ca autorităţile să oblige băncile mari să se reorganizeze sub formă de companii holding. O purtătoare de cuvânt a UBS a refuzat să comenteze informaţia. Gruebel a vorbit astfel joi, la Zurich Business Club, la un eveniment la care presa nu a avut acces.
Ideea de a obliga băncile din Elveţia să opereze ca holdinguri face parte din discuţiile privind supravegherea instituţiilor financiare considerate prea mari pentru a da faliment.
Economia Elveţiei este dominată de două mari bănci, UBS şi Credit Suisse.
Vicepreşedintele Băncii Naţionale a Elveţiei, Philipp Hildebrand, a declarat la începutul lunii noiembrie că ţara are nevoie urgent de înăsprirea reglementărilor, mai mult decât alte state, având în vedere că activele bancare totale sunt de peste şapte ori mai mari decât Produsul Intern Brut.
Guvernul elveţian a susţinut UBS în octombrie 2008, cu şase miliarde de euro, în schimbul unei participaţii de circa 9% la bancă, vândută ulterior în câştig.
SURSA: Mediaf