De când se ştie a fost fascinat de pădure, în satul natal petrecându-şi copilăria printre copacii şi apele uneia. A ales să studieze silvicultura şi a slujit pădurii, iar acum, la anii de pensie, vrea să transmită valorile sale morale şi respectul faţă de păduri generaţiilor tinere
După ce a finalizat studiile universitare, Dumitru Curelea a lucrat la ocoalele silvice din Prahova timp de şapte ani, iar apoi a fost angajatul Întrepriderii Forestiere din Ploieşti până în 1969.
Următorii doi ani el a lucrat la Combinatul de Exploatare a Lemnului, iar apoi, din 1971 până în 1985 a fost coordonatorul Centrului de Perfecţionare Profesională Buşteni. Au urmat alţi cinci ani de lucru într-unul din compartimentele organizate la nivelul judeţului.
După pensionare, Dumitru Curelea a fost cooptat de Universitatea Populară „Dimitrie Gusti" din a cărui Consiliu ştiinţific face parte dar şi de Fundaţia Oamenilor de ştiinţă din Prahova, unde conduce secţia de Ecologie şi Protecţia mediului. Dumitru este şi membru al Societăţii „Progresul Silvic", care a fost înfiinţată în 1886 şi redeschisă în 1990.
Valori transmise noii generaţii
Ca membru al universităţii dar şi al Fundaţiei Oamenilor de Ştiinţă, Dumitru alături de alţi reprezentnaţi ai celor două instituţii au încheiat un parteneriat cu Inspectaratul Judeţean Şcolar Prahova în urmă cu şase ani.
Datorită acestuia, peste 1.500 de elevi din grupul Şcolar Transporturi şi din Colegiul „Nicole Iorga" din Vălenii de Munte au învăţat de ce trebuie să păstrăm pădurea în forma ei naturală. „Cel puţin o dată pe lună avem un dialog deschis cu elevii legat de factorii de mediu pentru ca tinerii să ştie că se află în faţa unei opere cu multiple valori.
Ei trebuie să fie mai conştienţi şi mai responsabili de modul în care trebuie să luăm parte la îngrijirea aurului verde al naturii. Păcat că