Meci-test de vis făcut de echipa de rugby a Noii Zeelande, la Marsilia, contra Franţei. Îmbrăcaţi în tricouri... albe, All Blacks au câştigat cu 39-12, revanşându-se pentru eşecul (22-27) suferit în iunie, la Dunedin.
După victoriile din meciurile cu Africa de Sud (20-13) şi cu Samoa (43-5), echipa Franţei n-a avut nici resursele, nici armele pentru a stopa "mareea neagră" care s-a prăvălit asupra ei. Conduşi de metronomul Dan Carter, neozeelandezii le-au predat o lecţie de rugby "cocoşilor" pe un stadion pe care arareori au cunoscut gustul înfrângerii.
Gazdele au punctat primele, prin Dupuy, dintr-o penalitate, însă mai apoi s-a declanşat iureşul neozeelandez. Au rezultat cinci eseuri spectaculoase înscrise de Sivivatu (min. 8), Muliaina (min. 22), Kaino (min. 32), Jane (min. 63) şi Smith (min. 72), precum şi alte acţiuni incisive. Carter a transformat patru încercări şi a reuşit două penalităţi cu care a adunat 18 puncte în acest meci. Adică mai mult decât a reuşit Franţa prin Dupuy (3 lovituri de pedeapsă) şi Trinh-Duc (dropgol).
La finalul partidei, Richie McCaw a primit Cupa "Dave Gallaher", care se acordă în meciurile directe. Trofeul poartă numele unui fost căpitan All Blacks, care a murit în Belgia, în timpul Primului Război Mondial. Ideea acordării unei cupe transmisibile în meciurile de rugby Franţa - Noua Zeelandă s-a materializat în 2000. Din acel moment All Blacks au cucerit-o de şapte ori la rând. Abia anul acesta s-a decis ca trofeul să revină echipei care câştigă mai multe meciuri test într-un turneu. Ceea ce a făcut ca în vară francezii să obţină pentru prima dată cupa. Ei s-au impus cu 27-22 în primul meci, pierzând apoi la o diferenţă mai mică (10-14).
De asemenea, McCaw a primit titlul de cel mai bun jucător al anului 2009, din partea IRB. Ales şi în 2008, el a devenit cel dintâi rugbyst care obţine această distincţie de