Doar pentru ca vine sezonul sarmalelor si al cozonacilor nu inseamna ca trebuie sa spui adio siluetei. Poti sa lupti cu fenomenul kilogramele acumulate iarna printr-o mai buna organizare a meselor de Sarbatori.
Atunci cand pregatesti masa pentru intreaga familie, gandeste-te in primul rand la tine: nu te lasa pacalita de obiceiul de a consuma alimente grase si nu face excese.
Iata cateva sfaturi utile pentru bucataria de Sarbatori, oferite de Shine.
Atentie la grasimile "ascunse"!
Supele, salatele si aperitivele par "light", pentru ca sunt servite in farfurii mai mici si au multe legume. Ai grija insa la tot ceea ce este cremos, pufos si prajit: sosurile, branzeturile sau alimentele care contin mult unt (aici sunt incluse si prajiturile) contin multe calorii. Cartofii prajiti sunt de evitat, la fel ca si multe alte alimente saturate cu grasimi.
Salata nu are nevoie de sos
Nu e nevoie sa mai ceri sos, daca salata are deja. De fapt, cel mai bine este sa faci o salata simpla, cu putin ulei, fara sos. Vei vedea ca gustul legumelor poate fi pus mai bine in valoare in acest fel, iar caloriile sunt mai putine.
Incearca sa mananci hummus cu legume in loc de paine, este mult mai sanatos. Atat timp cat nu sunt prajite, chiar si stridiile sunt o alternativa sanatoasa. O alta optiune sanatoasa si gustoasa de Sarbatori o reprezinta soia.
Daca vrei sa oferi invitatilor aperitive gustoase si sanatoase, incearca bruschetele cu usturoi, rosii, ulei de masline. Ai impresia ca mananci mult, insa nu te ingrasi.
Mancare gustoasa, fara grasimi
Poti sa inlocuiesti untul din piure, umpluturi sau alte alimente cu uleiul de masline. Pentru o aroma de neuitat, foloseste verdeturi proaspete, si nu uscate. Sosul iute da gust mancarii fara sa ingrase, asa ca foloseste-l cu increder