Distracţia şi viaţa de noapte pe vremea lui Ceauşescu erau împărţită pe clase sociale: copiii nomenclaturiştilor şi străinii aveau discoteci şi baruri de noapte speciale, precum Melody, Altantis şi barurile din marile hoteluri. Tineretul din clasa medie avea cluburile studenţeşti. Acestea au fost, înainte de Revoluţie, unele din puţinele locuri unde lumea se putea distra şi se putea manifesta în voie. În Bucureşti, existau Casa de Cultură Studenţească „G
Distracţia şi viaţa de noapte pe vremea lui Ceauşescu erau împărţită pe clase sociale: copiii nomenclaturiştilor şi străinii aveau discoteci şi baruri de noapte speciale, precum Melody, Altantis şi barurile din marile hoteluri. Tineretul din clasa medie avea cluburile studenţeşti. Acestea au fost, înainte de Revoluţie, unele din puţinele locuri unde lumea se putea distra şi se putea manifesta în voie.
În Bucureşti, existau Casa de Cultură Studenţească „Grigore Preoteasa” - înfiinţată în perioada interbelică -, clubul politehnicii 303, Club A - al Arhitecturii, Clubul „Nicolae Iorga” al ASE, clubul Universitas - de pe Schitu Măgureanu etc.
Radu Beligan scria, în 2002, la aniversarea a 65 de ani de la înfiinţarea casei Preoteasa: „Născută din subscripţie publică, Casa de Cultură Studenţească a rămas, timp de 65 de ani, fidelă vocaţiei ei iniţiale. Lucru rar la români, ale căror entuziasme se cam pierd pe drum, iar clădirile îşi schimbă destinaţia. O bună parte din biografia Casei de Cultură Studenţească se leagă de aceea a directorului ei, domnul Laurenţiu Toma. Am avut prilejul să-l cunosc în exerciţiul funcţiunii şi să colaborăm admirabil. Pot spune că a reprezentat pentru mine un model de animator cultural. Inteligent, întreprinzător, abil şi tenace, oferind atâtor generaţii de studenţi o oază de libertate şi speranţă”.
Locul unde s-au născut Song, Timpuri Noi, Voltaj...
Printre cei