În ciuda acestor ieftiniri, preţul apartamentelor vechi de două camere încă depăşeşte 70.000 de euro. Costul mediu pe metru pătrat este de 1.200 de euro. Zona se situează pe locul cinci din punct de vedere al activităţii imobiliare, după Titan, Militari, Drumul Taberei şi Pantelimon.
În blocurile care străjuiesc staţia de metrou Dristor se intră greu. Mai greu ca într-o instituţie de stat. Mare parte din clădiri au paznici straşnici, adevăraţi Cerberi autohtoni. Alte blocuri au anunţuri lipte de uşi care joacă rolul paznicilor.
„Nu lăsaţi pe nimeni să intre în scară indiferent cine pretinde că ar fi! Sunt hoţi care caută să vă escrocheze!".
Înaintând de la metrou spre complexul imobiliar InCity poţi descoperi motivul vigilenţei localnicilor din cartier. La celebra „shaormerie din Dristor" sunt formate două rânduri: unul îi cuprinde pe cei interesaţi să savureze produsul oriental. Celălat rând cuprinde băieţi traşi la faţă care-şi înmoaie din când în când întreaga figură în pungi cu aurolac apoi privesc în gol, dând un plus de suspans aşteptării la rând a celor din prima categorie.
Vecinii tăi ce consumă?
Dristor nu face parte din categoria celor mai scumpe cartiere din Bucureşti. Acestea sunt localizate în zona centrală.
„Preţul mediu în cazul apartamentelor vechi a fost săptămâna trecută de 1.200 de euro pe metru pătrat de suprafaţă utilă", spune Daniel Crainic, marketing manager al imobiliare.ro. Raportat la perioada similară de anul trecut se remarcă o scădere de preţ de 31,8%, potrivit indicelui imobiliare.ro.
Aceste valori sunt în media ieftinirilor înregistrate la nivelul oraşului. În noiembrie 2008 preţul mediu al metrului pătrat util în cazul apartamentelor vechi era de 1.760 de euro. Cu toate acestea, mulţi evită cartierul.
„Se mai consumă aici în zonă. Găseşti noapte diverse grupuri de tineri prin părculeţe, cu