În lipsa unor alternative mai bune, tinerii timişoreni îşi petrec nopţile lucrând pentru firmele americane.
Pentru că firmele din Timişoara fac din ce în ce mai puţine angajări, tinerii au început să îşi caute locuri de muncă peste ocean, în Statele Unite ale Americii.
Americanii plătesc mai bine
Joburile angajatorilor americani sunt plătite mai bine decât joburile din companiile române, dar au dezavantajul că se desfăşoară după fusul orar al Statelor Unite. Astfel, programul de lucru începe la ora 19 şi se încheie după ora 3 dimineaţa, perioadă care corespunde intervalului 9-17 la americani.
Un astfel de job are şi Mihaela Rădoi, 24 de ani, absolventă a Facultăţii de Litere a Universităţii de Vest din Timişoara. "Te deconectezi puţin de lume prin programul ăsta. Dorm mai puţin ca înainte, dar m-am obişnuit", ne-a spus Mihaela.
Deşi practic se inversează ziua cu noaptea, tinerii timişoreni se adaptează fără probleme chiar şi la un astfel de program. "Nu este chiar atât de greu să lucrezi noaptea, te obişnuieşti cu timpul.E mai puţin stresant, mai ales că se lucrează de acasă. E linişte şi te poţi concentra mai bine", a adăugat Mihaela.
La îndemâna oricui
Cu toate că la prima vedere pare destul de dificil să ajungi să lucrezi pentru o firmă americană, joburile sunt publice şi pot fi găsite de toate persoanele interesate pe platformele online specializate. "Am găsit jobul ăsta pe net, pe un site de joburi.", ne-a povestit Mihaela.
Astfel, tot ce trebuie să faci pentru a obţine un astfel job de noapte este să accesezi unul dintre site-urile specializate în prezentarea ofertei locurilor de muncă. Iar condiţiile pe care trebuie să le îndeplineşti ca potenţial angajat nu sunt foarte exigente: trebuie să ai bune cunoştinţe de operare pe calculator, de navigare pe internet şi bineînţeles, o foarte bună stăpânire a limbii engleze