Un sfert din angajaţi admit că ar fura date confidenţiale de la locul de muncă pentru a-şi asigura jobul, iar patru din 10 susţin că deja au făcut acest lucru, potrivit unui studiu realizat de Cyber-Ark Software. Potrivit cercetării, cele mai "des" furate date sunt cele de indentificare a clienţilor şi diversele parole. Acestea sunt sustrase de cele mai multe ori prin intermediul stick-urilor USB. Studiul mai arată că un sfert din cei întrebati ar fura date confidenţiale de la
Un sfert din angajaţi admit că ar fura date confidenţiale de la locul de muncă pentru a-şi asigura jobul, iar patru din 10 susţin că deja au făcut acest lucru, potrivit unui studiu realizat de Cyber-Ark Software.
Potrivit cercetării, cele mai "des" furate date sunt cele de indentificare a clienţilor şi diversele parole. Acestea sunt sustrase de cele mai multe ori prin intermediul stick-urilor USB.
Studiul mai arată că un sfert din cei întrebati ar fura date confidenţiale de la serviciu dacă acestea ar fi utile pentru ca cineva din familie, sau un prieten, să îşi păstreze sau să îşi găsească un job. Mai mult chiar, 26% dintre cei chestionaţi ar fura date "sensibile" dacă ar fi concediaţi, iar 24% ar fura astfel de date în cazul în care ar auzi un zvon cum că e posibil să fie concediaţi.
Dintre cei care sunt gata să fure date confidenţiale din compania în care lucrează, aproximativ 30% au declarat că ar folosi datele pentru a negocia o nouă funcţie sau păstrarea jobului.
"În acest caz companiile ar trebui să îşi îmbunătăţească modul în care monitorizează aceste informaţii", au subliniat realizatorii studiului.
Cercetarea celor de la Cyber-Ark Software a fost realizată prin chestinarea a 300 de angajaţi din companiile prezente în New York.