385 de edituri au participat la recent încheiata ediţie a Târgului Internaţional Gaudeamus - Carte de învăţătură, vizitat de aproximativ 107.000 de persoane. În ciuda crizei, evenimentul desfăşurat la Romexpo în perioada 25-29 noiembrie a însemnat o creştere cu 25% a vânzărilor, în comparaţie cu bilanţul ediţiei din 2008.
Vizitatorii au cumpărat cărţi de toate felurile, profitând de reducerile semnificative, iar editurile au înregistrat vânzări considerabile. Editura All a dat lovitura cu „Gargui", bestsellerul canadianului Andrew Davidson, vândut în 3.000 de exemplare. „Mulţumesc pentru amintiri", de Cecilia Ahern (1.000 de exemplare) şi „Ghandi", de Jose Frenches (500 de exemplare) au avut, şi ele, succes.
La Humanitas, volumele cele mai vândute au fost „Încă de pe atunci vulpea era vânătorul", de Herta Muller (1.500 de exemplare), urmat de „Amintiri şi poveşti mai deocheate", de Neagu Djuvara (750 de exemplare) şi „Viaţa începe vineri"(600 de exemplare), romanul de debut al Ioanei Pârvulescu.
Cum era de aşteptat, cele mai vândute volume editate la Polirom au fost „Nişte răspunsuri", de Mihaela Rădulescu" (3.000 de exemplare) şi cele două romane ale lui Salman Rushdie, „Seducătoarea din Florenţa" şi „Versetele satanice" (2.200 de exemplare fiecare), pe locul trei situându-se cărţile Hertei Muller, câştigătoarea Nobelului pentru literatură în acest an, „Animalul inimii" şi „Regele se-nclină şi ucide" (1.500 fiecare).
Literatură, religie şi memorialistică
„Istoria lui Dumnezeu", de Karen Armstrong a fost cel mai căutat volum la Editura Nemira (1.080 de exemplare), fiind urmat de „Festinul ciorilor", de George R.R. Martin (950 de exemplare) şi „Ghidul optimistului/ Ghidul pesimistului", de Niall Edworthy şi Petra Cramsie (820 de exemplare).
La Editura TREI, titlurile cele mai vândute trilogia MILLENNIUM, de Stieg Larsson (1000 de ex