Printre problemele care survin în urma întreruperilor de curent se numără şi deteriorarea aparatelor electrocasnice din imobil. În funcţie de consumul mediu din locuinţă, puteţi apela la diverse tipuri de baterii, generatoare, grupuri electrogene sau soluţii energetice alternative.
Înainte de a stabili care este soluţia cea mai indicată în cazul în care aveţi probleme cu distribuţia energiei electrice, trebuie să calculaţi care este puterea instalată din imobil.
În funcţie de aceasta stabiliţi şi ce produs vi se potriveşte cel mai bine. Uzuale şi mai ieftine sunt UPS-urile. Aceste produse conţin o baterie care se încarcă de la reţeaua de curent electric, atunci când aceasta funcţionează corespunzător. Atunci când survin întreruperile, aparatul contiuă să alimenteze reţeaua locuinţei.
Cel mai scump UPS,3.000 de euro
Schneider Electric este una dintre companiile care produce astfel de surse de tensiune neîntreruptibilă. Gama de produse oferită începe de la UPS-uri cu autonomie minimă, care funcţionează un interval de timp scurt, atât cât să închidem controlat un echipament până la produse cu autonomie extinsă, care funcţionează pe bază de baterii suplimentare, utile atunci când dorim să continuăm lucrul de-a lungul unei pene de curent.
„Pentru dimensionarea corectă a bateriei, e necesar să ştim cât durează cele mai multe dintre penele de curent. Dacă dorim doar o soluţie care să rezolve situaţia pentru câteva minute, nu vom cheltui mai mult de câteva sute de lei", spune Octavian Popescu, inginer Siemens.
Un UPS de calitate, poate salva multe alte echipamente. UPS-urile arată ca o cutie metalică şi au între cinci şi 50 de kilograme. Preţul variază în funcţie de puterea echipamentului şi pot ajunge şi la 3.000 de euri.
Consumaţi mult, apelaţi la generatoare
Pentru o putere instalată mare sunt indicate grupurile electrogene,c