România primeşte de la UE bani pentru ca firmele din cadrul patronatului Romconserv să promoveze în afara Uniunii legumele şi fructele pe care le procesează. Patronatul român s-a asociat cu cel grecesc pentru a încerca să-şi promoveze conservele de legume şi fructe în Rusia, Ucraina, Argentina şi Norvegia. Valoarea totală a proiectului aprobat de Comisia Europeană este de 1,48 milioane de euro.“Firmele româneşti din domeniul procesării legumelor şi fructelor vor încerc
România primeşte de la UE bani pentru ca firmele din cadrul patronatului Romconserv să promoveze în afara Uniunii legumele şi fructele pe care le procesează.
Patronatul român s-a asociat cu cel grecesc pentru a încerca să-şi promoveze conservele de legume şi fructe în Rusia, Ucraina, Argentina şi Norvegia. Valoarea totală a proiectului aprobat de Comisia Europeană este de 1,48 milioane de euro.
“Firmele româneşti din domeniul procesării legumelor şi fructelor vor încerca să pătrundă pe aceste patru pieţe, mai ales pe cea rusească. În asociaţie sunt 30 de firme, dar representative în jur de 14. În prezent vindem îndeosebi în ţară, dar şi în state cu importante comunităţi româneşti cum sunt Italia, Spania, Germania.
Pentru că grecii ne-au invitat să participam împreună cu ei la acest program, ne-am decis să încercăm să accesăm nişte fonduri europene pentru a ne extinde şi pe alte pieţe. Întrucât producţia firmelor de conserve a crescut destul de mult în ultimii ani, după ce s-au investit peste 70 milioane euro în fabricile de procesare, exportul de conserve este o oportunitate pentru noi. În cadrul programului vom vedea şi ce fel de conserve ar avea mai mult success în statele vizate”, a declarat pentru capital.ro Aurel Tănase, preşedintele patronatului Romconsev.
El a precizat că România ar putea exporta în jur de 50-60 mii tone de produse anual. “Programul finanţat