Numărul de locuri de muncă în străinătate anunţate pentru anul următor este dublu faţă de 2009. Pentru perioada imediat următoare, decembrie 2009 – martie 2010, firmele de recrutare au pe listă 80.595 de joburi peste hotare. Anul acesta, Tjobs.ro a reuşit să înregistreze cererile de locuri de muncă venite din străinătate de la peste 400 de agenţii de recrutare licenţiate să funcţioneze în România. Rezultatele sunt demne de luat în seamă de responsabilii Minis
Numărul de locuri de muncă în străinătate anunţate pentru anul următor este dublu faţă de 2009. Pentru perioada imediat următoare, decembrie 2009 – martie 2010, firmele de recrutare au pe listă 80.595 de joburi peste hotare.
Anul acesta, Tjobs.ro a reuşit să înregistreze cererile de locuri de muncă venite din străinătate de la peste 400 de agenţii de recrutare licenţiate să funcţioneze în România. Rezultatele sunt demne de luat în seamă de responsabilii Ministerului Muncii abilitaţi să facă strategii în domeniul resurselor umane. Pe o piaţă de muncă îngheţată tot anul, agenţiile de recrutare au pus la dispoziţia românilor 260.000 de locuri de muncă adunate din străinătate.
Acestora li se adaugă cererile venite prin serviciile EURES. Gabriela Nedelcu, consilier superior la directia EURES din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, ne spune că, în primele nouă luni ale anului, 912 români au plecat să lucreze în diverse ţări europene. Cei mai mulţi au plecat în Spania (686, majoritatea femei) şi Danemarca (198), în agricultură. Numai din judeţul Călăraşi au plecat 345 de persoane în Spania.
Cea mai mare cerere este în Germania
Contracte mai multe s-au încheiat însă prin intermediul acordurilor bilaterale dintre statul român cu Germania, Elveţia şi Franţa. Germania a avut cele mai multe cereri. Până în septembrie, în Germania plecaseră 100.634 de lucrători, dintre