Bursa de la Bucuresti a inchis ieri o sedinta extrem de slaba, cu o lichiditate sub media de anul acesta, de doar 3 mil. euro, in timp ce societatile financiare au atins o volatilitate crescuta, acestea urcand in medie cu 1,3% peste referinta. Indicele BET, al celor mai lichide zece companii, s-a apreciat cu 0,5% fata de referinta, in timp ce indicele compozit al pietei BET-C a inchis aproape in stationare, cu o corectie de 0,01%.
Brokerii sunt de parere ca evolutia de saptamana aceasta va fi similara cu cea de ieri, o volatilitate mai ridicata fiind data doar de evolutiile pietelor externe, care raman sensibile la stirile venite din partea economiilor internationale.
"Deocamdata bursa locala pare ca va evolua in linie saptamana aceasta, fiind asteptate rezultatul alegerilor si implicit formarea noului guvern. Daca rezultatul va fi in ton cu asteptarile investitorilor, nu cred ca vom vedea o fluctuatie prea mare a lichiditatii nici dupa alegeri. Asteptarile investitorilor sunt strict legate de formula noului guvern si de programele de guvernare afisate de amblele partide aflate in cursa prezidentiala", a apreciat Marcel Murgoci, directorul de tranzactionare al EstInvest.
Cel mai mare rulaj din piata l-au inregistrat titlurile SIF Oltenia (SIF5), cu un volum de tranzactionare de 3,7 milioane de actiuni, in timp ce titlurile SIF Moldova (SIF2) au marcat cea mai mare apreciere la categoria societatilor financiare, de 2,8% fata de referinta. Cea mai mica apreciere la categoria SIF-uri a fost consemnata de actiunile SIF Transilvania (SIF3), care au urcat cu doar 0,7% peste referinta.
Dintre titlurile bancare, actiunile Bancii Transilvania (TLV) au marcat cel mai mare avans, de 2,3% fata de referinta, in timp ce actiunile BRD au inchis in stationare, la pretul de 13,5 lei/actiune.
"Cred ca pe termen scurt doar stiri precum falimentul din Dubai