Pentru câteva mii de români, alegerea preşedintelui are şi o conotaţie financiară. Deşi într-o continuă fluctuaţie, cotele de la casele de pariuri pentru candidaţii intraţi în turul doi oferă şanse pentru un câştig generos. Suma medie pariată este, deocamdată, de 64 de lei. Primele pariuri făcute pe „prezidenţiabilii“ aflaţi în cursa pentru Cotroceni au apărut în octombrie, când, potrivit opţiunilor formulate de jucătorii de la casele de pariuri
Pentru câteva mii de români, alegerea preşedintelui are şi o conotaţie financiară. Deşi într-o continuă fluctuaţie, cotele de la casele de pariuri pentru candidaţii intraţi în turul doi oferă şanse pentru un câştig generos. Suma medie pariată este, deocamdată, de 64 de lei.
Primele pariuri făcute pe „prezidenţiabilii“ aflaţi în cursa pentru Cotroceni au apărut în octombrie, când, potrivit opţiunilor formulate de jucătorii de la casele de pariuri, favorit era Mircea Geoană (cu o cotă de 1,80), urmat de preşedintele în exerciţiu Traian Băsescu (cu 2) şi Crin Antonescu (cu 9). Până la finalul primului tur, cotele s-au schimbat de câteva ori, Băsescu ajungând în poziţia de favorit. „Componenta cea mai importantă în stabilirea şi modificarea cotei unui candidat la preşedinţie e sondajul. Urmează expunerea publică şi comportamentul canditatului, declaraţiile şi mesajele transmise, precum şi schimbarea strategiei de marketing în timpul campaniei“, a explicat, pentru Capital, Daniel Smeadă, reprezentantul de PR al gamebookers.com, singurul din România unde se pot face şi pariuri politice.
Doar casele de pariuri online au postat astfel de întreceri, cei offline limitându-se la sport. „Pentru orice alt tip de pariu trebuie o licenţă specială, iar taxele de autorizare depăşesc 100.000 de euro, o astfel de investiţie nefiind justificabilă pentru încasări de circa 30.000 de euro, cât ar aduce un astfel de pariu“