După doi ani de lucru şi 423 de milioane de euro, cei 42 de kilometri ai Autostrăzii Transilvania au fost inauguraţi astăzi, aşa cum au promis autorităţile încă de astă-vară. Sursa: Mihai SoicaSursa: Mihai Șoica
1 /.
Premierul interimar a tăiat panglica împreună cu ministrul interimar al Transporturilor, Radu Berceanu, şi reprezentanţi ai conducerii companiei Bechtel, constructorul autostrăzii.
Boc a ajuns, în jurul orei 14.00, la Turda, şi a primit explicaţii din partea directorului Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Cluj, Ion Pantelimon, despre lucrările făcute pe acest tronson.
Lucrările au fost grăbite
Pantelimon a spus că marţi a semnat procesul-vebal de predare-primire a tronsonului 2B, de la compania Bechtel, către DRDP şi CNADR.
Ulterior, Emil Boc a tăiat panglica, alături de Radu Berceanu şi reprezantaţi ai constructorului şi beneficiarului, după care s-a urcat la volanul unei Dacii Logan pentru a testa şoseaua. În aceeaşi maşină s-a urcat şi ministrul Radu Berceanu.
Zeci de muncitori ai companiei Bechtel lucrau ieri, la Gilău, la montarea ultimilor metri de parapeţi metalici de protecţie. Muncitorii lucrau de zor şi la trasarea benzilor de circulaţie cu o vopsea cauciucată, despre care specialiştii spun că are o durată de viaţă de câteva ori mai mare decât cea obişnuită, folosită la marcarea carosabilului.
Pe tronsonul Câmpia Turzii- Gilău, la intrarea dinspre Gilău spre Turda, au fost deja montate mai multe panouri electronice care le vor furniza şoferilor informaţii despre traficul pe autostradă.
Nouă kilometri, reportaţi pentru anul viitor
Nodul de la Gilău, unde autostrada A3 se intersectează cu DN 1, are şapte benzi, iar circulaţia va fi dirijată de Poliţia Rutieră Cluj până când şoferii se vor obişnui cu intrarea şi ieşirea de